Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +381(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs per arkitekt 20173

 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Hulumtuesit zbulojnë "proteinën ekzekutuese" për qelizat kanceroze

Wednesday, 11 October 2017 14:46

1 208 780x439

Shkencëtarët kanë zbuluar një mënyrë për ta përdorur "proteinën ekzekutuese" BAX që do të zhdukë qelizat kanceroze, dhe njëkohësisht të mos i dëmtojë qelizat e shëndetshme.

Trajtimi deri tani është aplikuar vetëm në qelizat e leukemisë kute mieloide (AML), por besohet se trajtimi ka përdorim më të gjerë.

 

Shkencëtarët e kolegjit të mjekësisë "Albert Einstein" kanë arritur që të nxisin vetë shkatërrimin e qelizave kanceroze.

 

Këtë trajtim e kanë testuar kundër qelizave të leukemisë akute mieloide (AML), sëmundje e cila i vret më shumë se 10,000 amerikanë çdo vit.

 

Por e mira është se shkencëtarët e kanë testuar ilaçin vetëm në këtë sëmundje, dhe mundësia për të funksionuar edhe në qelizat tjera kanceroze është shumë e madhe.

 

Leave a comment