Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Si mund të përfitojë shëndeti ynë nga temperaturat më të ftohta?

Wednesday, 06 December 2017 11:45

children photography chicago suburbs yoga snow photo

Dimri është këtu tani, temperaturat po bien dhe do të vazhdojnë të bien edhe më tutje. Krejt çfarë shumica prej nesh duam gjatë ditëve të ftohta është që të strukemi në ambiente të mbyllura me një çaj të nxehtë dhe të shohim ndonjë film.

Mirëpo, studimet e fundit thonë se temperaturat e ulëta sjellin shumë përfitime shëndetësore.

 


Hulumtimet thonë se temperaturat e ftohta mund të sjellin një sërë përfitimesh shëndetësore dhe se ne nuk duhet gjithmonë të shmangim ekspozimin ndaj të ftohtit.

 


Të ftohtit mund të përmirësojnë kualitetin e gjumit të shtojë apetiti tek të gjithë ata që kanë probleme me apetit, gjithashtu, temperaturat e ftohta mund të katalizojnë humbjen në peshë.

 

Edhe pse shumica ankohen që gjatë dimrit shtojnë më shumë kilogramë se që duan mirëpo të ftohtit mund të shërbejë edhe për humbje në peshë, normalisht, nëse nuk e teprojmë me ushqim.

 


Të ftohtit ka edhe përfitime pozitive psikologjike për shëndetin mendor.

 

 

Leave a comment