Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Konsumimi i një banane çdo ditë mund t’ju shpëtojë jetën

Tuesday, 13 February 2018 10:27

Bananas 1024x468
Një banane përditë mund të ndihmojë në parandalimin e atakëve në zemër dhe goditjeve në tru, sipas studimeve të reja.


E pasur me kalium, ushqime si bananet mund të pengojnë bllokimet fatale dhe pengojnë ngushtimin e arterieve.

 

Studiuesit në Universitetin e Alabamës zbuluan efektet pasi analizuan minjtë që rrezikonin sëmundje zemre.

 

Ata u ushqyen me nivele të ulëta, të mesme apo të larta kaliumi, dhe rezultatet treguan se arteriet e atyre që u ushqyen me nivele të ulëta u ngushtuan më shumë.

 

E kundërta ndodhi me ato që morën sasi të mëdha kaliumi. Mendohet se minerali jetik pengon atakët në zemër dhe goditjet në tru tek njerëzit.

 

Leave a comment