Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Çfarë duhet të hani kur keni tension të ulët tensionin e gjakut?

Wednesday, 11 April 2018 10:39

20150811101111339 c1200x600

Tensioni i ulët i gjakut është gjendje në të cilën tensioni i gjakut bëhet më i ulët se zakonisht dhe njihet si Hypotension.

Tensioni normal tek njerëzit është në mes 120/80 dhe 140/90, ky nivel konsiderohet si normal dhe i shëndetshëm mirëpo kur tensioni bie në nivelin e 90/60 apo më poshtë, atëherë pacienti vuan nga tensioni i ulët i gjakut.


Trajtimi varet nga shkaqet, nëse një person ka tension të ulët si pasojë e ndonjë sëmundjeje tjetër atëherë tensioni humbet kur të trajtohet sëmundja paraprake.


Sidoqoftë, më poshtë mund të lexoni disa këshilla sesi mund ta kontrolli tensionin e ulët të gjakut, si dhe ushqimet që duhet t’i konsumoni:


Reduktoni apo eliminoni alkoolin pasi shkakton dehidrim.

Mbathni çorapë të ngjeshura me qëllim të përmirësimit të qarkullimit të gjakut.

Flisni me mjekun menjëherë.


Ushqimet të cilat përmirësojnë gjendjen e personave me tension të ulët të gjakut janë:


Bananet
Shalqiri
Çokollata
Ushqimi djegës. /radiovalarinore/

 

 

Leave a comment