Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Ushqimet të cilat përdoren për të fituar hekur

Saturday, 14 April 2018 11:21

hekuri 750x373

Mungesa e hekurit është mungesa më e zakonshme në ushqim dhe gratë janë midis atyre që kanë risk më të lartë.


Hekuri është kritik për prodhimin e hemoglobinës, një proteinë që ndihmon qelizat e kuqe të gjakut të furnizojnë me oksigjen të gjithë trupin tuaj.


Pra pa atë, çdo gjë vuan dhe mund të shkaktojë anemi.


Për fat, nuk është gjë e rëndë të kesh hemoglobinë të ulët dhe është vetëm anemi.


Mungesa e hemoglobinës është njëjtë për të gjithë dhe më poshtë gjeni disa ushqime të cilat ju ndihmojnë të ktheni nivelin e duhur të kësaj substance në trup.


Mëlçia
Mëlçia është e pasur me hekur, thelbësore për hemoglobinën.


Ushqimet e pasura me acid folik
Acidi folik nuk është i rëndësishëm vetëm gjatë shtatzënisë, por dhe kur keni hemoglobinë të ulët, pra anemi, pasi ndihmon në prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut.  Mes ushqimeve që përmbajnë sasi të mjaftueshme acidi folik renditen asparagët, portokalli, kokrrat e grurit, avokado, fasulja, soja dhe farat e kungullit.


Peshqit
Peshqit të cilët janë më të mirë kur jeni anemik/e janë salmoni, peshku ton, sardelet dhe skumbria. /radiovalarinore/

 

 

Leave a comment