Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Vlerat ushqyese të qershisë

Thursday, 10 May 2018 15:12

Lugli Fig

Qershia ka origjinë aziatike dhe është shumë e përhapur në Japoni.


Qershitë janë shumë të pasura me vitamina, sidomos me vitaminën C, ato piqen dhe gjenden nëpër tregje në periudhën maj-korrik.

Vetitë e qershisë janë të shumta, pasi ky frut është shumë i mirë për ata që ndjekin dieta për dobësim, pasi ka shumë pak sheqer dhe kalori.

Sipas disa studimeve, qershitë ndihmojnë edhe me problemet e kyçeve, që vijnë nga artriti.

Lëngu i qershisë këshillohet për ata që vuajnë nga pagjumësia, pikërisht sepse përmban melatoninë.

Edhe bishtat e qershive kanë efekte pozitive në shëndet dhe mund të bëhen çaj, pasi kanë veti diuretike.

Qershia përmban ujë 77-87% të masës së saj, sheqer në nivelin 11%.

Leave a comment