Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Specat djegës mund të jenë çelësi kundër mbipeshës

Friday, 11 May 2018 11:00

auto unnamed1497534575

Shkencëtarët kanë zbuluar se specat djegëse, mund të ndihmojnë në luftimin e mbipeshës tek njerëzit.


Specat përmbajnë një komponent aktiv të quajtur kapsaicinë, që ju japë atyre shijen djegëse e cila është zbuluar se ka një lidhje të fortë, me reduktimin e konsumimit të ushqimit.


Në studimin e botuar në “PLOS ONE”, hulumtuesit kanë zbuluar se djegësi që vjen nga speca, ka lidhje të mëdha me nervat e stomakut.
Nervat e stomakut, i tregojnë njerëzve kur e ka bërë tamam me ushqim dhe të ndaloi ngrënien.


Njerëzit që hanë shumë yndyra, i kanë të prishura këto nerva dhe ata nuk marrin sinjale nga ato, se kur duhet të ndalojnë së ngrëni.


Hulutuesit janë duke studiuar, se si mund t’i shërojnë këto nerva dhe t’i bëjnë të sinjalizojnë kur trupi është i ngopur.

 

Leave a comment