Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Diamanti 300-vjeçar shitet 6.7 milionë dollarë

Wednesday, 16 May 2018 12:40

crop

Diamanti legjendar “Blu Farnese” prej 6,16 karatësh u shit dje në një ankand në Gjenevë për 6,7 milionë dollarë.


“Blu Farnese”, që i ishte dhuruar, në vitin 1715, Elisabeta Farneses, mbretëreshës së Spanjës, arriti një vlerë shumë të madhe, pasi fillimisht ishte vlerësuar rreth pesë milionë dollarë.


Ky diamant e ka origjinën nga minierat e Golkondes në Indi, në të njëjtën minierë ku u zbulua diamanti Hope, i blerë nga Luigji XIV dhe ka një histori 300-vjeçare.


Këtë diamand, princesha Elisabeta e kishte marrë dhuratë në Parma me rastin e martesës me Filipin V, nipin e mbretit të ashtuquajtur “Diell”.

 

 

Leave a comment