Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Lumturia nuk vjen vetëm nga truri

Wednesday, 06 June 2018 15:43

zorre

Hormoni i lumturisë lind më shumë në zorrë sesa në tru. Rreth 95 për qind e serotoninës dhe 50 për qind e dopaminës prodhohen në zorrët e njeriut.

Flora e zorrëve që hyn te bakteriet e “mira” jeton në zorrë dhe ndikon në imunorregullimin, përshkueshmërinë e murit të zorrëve dhe tretjen e ushqimit, sintezën e ushqyesve dhe vitaminave dhe dërgojnë në tru sinjale të urisë dhe ngopjes.

 


“Është një sistem kompleks që bën rreth 100 milionë nerva, të cilat ndodhen në mukozën e zorrëve. Ne e quajmë atë një tjetër “tru” pasi ajo prodhohet nga indi i njëjtë si sistemi nervor qendror dhe ka ngjashmëri strukturore dhe kimike me trurin” ka shpjeguar studiuesi dhe neurologu Vida Demarin.

 


Zorrët e njeriut përmbajnë prej 400 deri në 600 miliardë neurone kështu që harmonia në trupin e njeriut vjen nga komunikimi mes trurit dhe zorrëve.

 

 

 

 

 

Leave a comment