Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Kajsia, fruti që pastron gjakun dhe mëlçinë

Friday, 08 June 2018 13:36

kajsi

Kajsia, si frut veror përveç që gjen përdorim në përgatitjen e ushqimeve në shtëpi, është edhe një frut shërues.

Ky frut është ushqim i çmueshëm për ata që vuajnë nga sëmundjet e mëlçisë. Ndërsa bërthamat e saj mund të përdoren kundër dhimbjes së kokës. Për efekt më të shpejtë mund të hahen me mjaltë.

 

Kajsia është e pasur me shumë vlera ushqyese si kalcium, fosfor, kalium, vitamina si A, B1, B2, PP, C. Mund të konsumohet e freskët ose e thatë si dhe e përpunuar në trajtë kompostoje, reçeli dhe lëngu.

 

Leave a comment