Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Mos e mbani teshtimën brenda

Wednesday, 13 June 2018 12:29

sneeze

Mbajtja e teshtimës brenda mund të jetë e dëmshme për shëndetin e njeriut.

Shpesh njerëzit për shkak të ndodhjes në momente të papërshtatshme e mbajnë teshtimën brenda duke i shkaktuar vetës dëm.

 

Këto dëme mund të jenë: lëndimi i diafragmës, këputja e enëve të bardha të gjakut në sy, lëndim i veshit e në rastin më të rëndë edhe humbje të dëgjimit, infeksion i veshit, mos mbajtja e urinës dhe rritje të shtypjes së gjakut e cila mund të shkaktojë këputje të enëve të gjakut në tru.

 

Teshtitja vjen kur diçka e irriton hundën dhe ky irritim mund të shkaktohet qoftë nga i ftohti, drita e fuqishme, probleme me sinusët etj.

 

Ky proces bëhet që të pastrohen gavrat e hundës.

Leave a comment