Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

FDA miraton medikamentin e parë që vjen nga marihuana

Wednesday, 04 July 2018 16:01

B4868C29 0D26 41E2 B52CD403E184900A

Food and Drug Administration (FDA) aprovoi Epidiolex (cannabidiol ose CBD), një ilaç i nxjerrë nga marihuana, për trajtimin e dy çrregullimeve të rënda pediatrike, sindromën Lennox-Gastaut dhe sindromën Dravet.

CBD është një përbërje që zakonisht gjendet në sasi shumë të vogla në fabrikën e marihuanës dhe ka qenë me interes për shkencëtarët dhe publikun për disa vite për shkak të pronave të saj anti-konfiskimi dhe përfitimeve të tjera të mundshme terapeutike.

 


Miratimi vjen në fund të një serie studimesh katërvjeçare që tregojnë përfitimet e CBD në lehtësimin e simptomave të këtyre çrregullimeve të konfiskimit, të cilat janë shumë rezistente ndaj trajtimeve ekzistuese.

 

 

Lennox-Gastaut dhe Sindroma Dravet janë jashtëzakonisht të dobëta. Fëmijët shpesh vuajnë konfiskime të shumta në ditë, ata kanë të ngjarë të kenë probleme zhvillimore dhe janë në rrezik të lartë për vdekshmërinë e hershme.

 

Për disa vite, prindërit e dëshpëruar me fëmijë që vuajnë nga këto çrregullime ndonjëherë u zhvendosën në shtetet ku marihuana ishte legalizuar për të marrë vajra CBD, pasi që kjo përbërje ishte raportuar anekdotike për të qenë e dobishme.

Leave a comment