Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Facebook fshiu një postim të "Deklaratës së Pavarësisë"

Friday, 06 July 2018 15:14

36576913 2229529943731484 7327956991505072128 n

Algoritmet e Facebook kanë vendosur që pjesët e Deklaratës së Pavarësisë së SH.B.A.-së janë gjuhë urrejtjeje dhe largohen fragmente të tyre të postuara në këtë platformë.

Një letër e bashkësisë amerikane me bazë në Teksas kishte postuar pjesë të vogla të përditshme të dokumentit historik në faqen e saj në Facebook.

 

Në fjalë ishte një pjesë e saj që iu referua "egërsira të pamëshirshme indiane".

 

Facebook më vonë kërkoi falje dhe lejoi postimin.

 

The Vindicator Liberty County, e cila aktualisht nuk është në dispozicion në BE, kishte ndarë pjesë nga dokumenti themelues të Amerikës në faqen e saj në Facebook në një përpjekje për të inkurajuar leximin historik midis lexuesve të saj.

 


Më vonë, Facebook lëshoi një deklaratë për incidentin duke thënë: "Ky post është hequr gabimisht dhe është rikthyer sapo e kemi parë atë. Ne përpunojmë miliona raporte çdo javë dhe nganjëherë bëjmë gjëra të gabuara".

 

Leave a comment