Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Cilat janë simptomat e para të leukemisë tek fëmijët?

Saturday, 07 July 2018 11:24

Leukemia 730x410

Simptomat e para të leukemisë janë gjithashtu sikurse simptomat e sëmundjeve të zakonshme.

Simptomat, tek fëmijët zhvillohen ngadalë, nëse është akute do të zhvillohet me shpejtësi.

Leukemia prek edhe adoleshentët, ky është lloji më i zakonshëm që prek fëmijët nën moshën 15 vjeçare.


Instituti i Kancerit në Shtetet e Bashkuara ka thënë, se rreth 4,000 fëmijë janë prekur nga leukemia çdo vit.

Simptoma e para që shfaqet tek fëmijët është anemia, dhe shenja të ndryshme të infeksioneve.

 

Gjithashtu gjakderdhja nga hundët dhe gjakderdhja nga mishrat e dhëmbëve, mungesa e oreksit, dhimbja e stomakut, dhimbja e kockave ose të nyjeve, humbja e peshës, kollitje ose probleme të frymëmarrjes, këto simptoma tregojnë se fëmija yt mund të këtë leukemi.

Leave a comment