Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Telefoni juaj mund të ju vëzhgoj

Saturday, 07 July 2018 13:58

android 109707595

Nëse ndonjëherë keni dyshuar se telefoni juaj mund të ju vëzhgoj, disa hulumtime kanë treguar se është e vërtete.

Shkencëtaret e hulumtimit në Universitetin e Northwestern, studiuan mbi një vit rreth çështjes se nëse aplikacionet për smartfonin tuaj përgjojnë, bisedat dhe të dhënat tuaja.


Por ata nuk gjetën ndonjë informacion se ata mund të ju dëgjojnë, por ata mund te ju shikojnë.

 

Studiuesit testuan më shume se 17.260 aplikacione të Androidit, shumë prej të cilave shfrytëzohen direkt nga Facebooku.


Ky studim gjeti se më shumë se gjysma e aplikacioneve kishin leje për të hyrë në kamera dhe mikrofonin e përdoruesve.

 

Shkencëtarët përdorën një sistem të automatizuar për të bashkëvepruar me aplikacionet, duke kërkuar për çdo dosje mediale që ishte dërguar prej tyre - veçanërisht tek një palë e tretë.

Leave a comment