Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Çfarë mund të na shkaktojë stresi

Monday, 09 July 2018 13:37

5afae8c892664274779035 1

Stresi mund të na bëjë më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve dhe infekcioneve.


Instituti i mjekësisë Amerikane tregon se si stresi ka reaksion në organizmin e njeriut.
Stresi na shkakton që qelizat e bardha të gjakut të rriten dhe e rrisin rrezikun të sëmureni me sëmundje infektive.


Stresi mund të sulmoj sistemin tuaj imunitarë në dy mënyra: Duke shkaktuar inflamacion tek indet,dhe duke shtypur qelizat e imunitetit.


Më se shumti njerëzit përballen me stresin në punë dhe stresin e jetës së përditshme.

 

Shkaktarët e stresit të punës janë:


1. Të jesh i palumtur në punën tënde
2. Të kesh përgjegjësi të madhe
3. Të punosh me orare të zgjatura
4. Të punosh në kushte të vështira
5. Të jesh i pasigurt në lidhje me punën tënde, frika se të largojnë nga puna
6. Të mbash fjalime para kolegëve

 

Disa nga streset që shkaktohen në jetën e përditshme janë:

 

1. Vdekja e një personi të dashur
2. Divorci
3. Të kujdesesh për një familjar të sëmurë
4. Obligimet financiare
5. Problemet emocionale (depresioni, ankthi, vetëbesimi i ulët)
6. Sëmundjet kronike apo lëndimet

 

Këto janë disa nga shkaktaret që mund të ju shkaktojnë stresin, e stresi të ju dëmtoj seriozisht shëndetin.

Leave a comment