Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

App Store ndryshoi përdorimin e IPhone

Tuesday, 10 July 2018 15:16

og

Pa Apple Store, iPhone juaj ka qënë vetëm një telefon i thjeshtë.


App Store ka qenë bashkë me ne për një kohë kaq të gjatë, është e lehtë të harrosh se nuk ishte gjithmonë një pjesë thelbësore e konceptit të iPhone.


“The Store” erdhi një vit pas futjes së iPhone në treg. Ajo debutoi me 500 aplikacione nga zhvilluesit si MLB dhe The New York Times, pronarët e iPhone dhe iPod Touch kishin akses në 62 vende, kur u hap sot 10 vjet më parë sot.

 

Nuk u kalua shumë kohë për të kuptuar që Iphone do të lansonte diqka të re. Deri në fundjavën pas lëshimit të App Store, numri i aplikacioneve në dispozicion ishte rritur në më shumë se 800, dhe përdoruesit kishin shkarkuar ato mbi 10 milionë herë.

 

"Dyqani i App Store është i madh, me një aplikacion prej 10 milionë aplikacionesh të shkarkuar në vetëm tre ditë," tha Steve Jobs, atëherë CEO i Apple.

 

Ai nuk ishte duke ekzagjeruar. Para 10 viteve App Store kishte "tejkaluar të gjitha pritjet më të medha të Apple", siç tha Phil Schiller, kreu i marketingut të kompanisë.

 

Sot 500 milionë njerëz nga 155 vende vizitojnë App Store çdo javë. Ka më shumë se 2 milionë aplikacione të disponueshme për shkarkim, afërsisht 1.3 milion prej tyre të dizajnuara posaçërisht për iPad.

 

Zhvilluesit po bëjnë para të mëdha - më shumë se 100 miliardë dollarë deri në qershor 2018 vetëm në shitjen e aplikacioneve.

Leave a comment