Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Përdorimi i vitaminave nuk e ul rrezikun e sulmit në zemër

Wednesday, 11 July 2018 14:09

72307700 tabs vitamine omega 3 medikamente tabletten und kapseln in einem becherglas medikationstabletten zäpfc

Studimi më i fundit konfirmon hulumtimet e mëparshme që tregojnë se vitaminat dhe suplimentet minerale janë një humbje parash për shumicën e njerëzve.

Një studim i ri i botuar të martën konfirmon hulumtimet e mëparshme që tregojnë se njerëzit që marrin suplimente, përfshirë vitaminat dhe mineralet, bëjnë shumë pak ose aspak punë për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

 

Ndër të tjerash ky studim tregon se mosha mesatare që janë të shëndetshëm, nuk ka dobi nga marrja e këtyre vitaminave, madje edhe ato që zakonisht rekomandohet nga mjekët, si kalciumi dhe vitamina D.

 

Përjashtim ka për gratë shtatzëna, të cilat kanë nevojë për vitamina prenatale dhe njerëz të caktuar me mangësi vitamina ose sëmundje të zemrës që marrin medikamente me recetë.

 

"Ne vlerësuam me përpikëri trupin e provave shkencore", tha Dr Joonseok Kim, asistent profesor i kardiologjisë në Universitetin e Alabama në Birmingham, i cili udhëhoqi ekipin e hulumtuesve.

 

"Nuk gjetëm asnjë përfitim klinik të përdorimit të multivitamina dhe minerale për të parandaluar sulmet në zemër, goditje ose vdekje kardiovaskulare," tha ai.

Leave a comment