Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Saving Privat Ryan skena e hapjes 23-minuteshe ka kushtuar 12 milionë$

Wednesday, 11 July 2018 16:21

saving private ryan

Saving Privat Ryan është një nga filmat më të mëdhenj të luftës të të gjitha kohërave. Por rezulton se hapja grafike 23 minuta ka kushtuar 12 milionë dollarë për të bërë - dhe filmi kishte buxhet prej rreth 65 milion dollarë, kjo do të thotë se 20% e buxhetit do ti kalonte vetëm 14% të filmit.

Sekuenca e hapjes ndjek ushtarët pasi ata mbërrijnë në anije në Beach Omaha në Francë.
Rekreacioni i zbrazjes së D-day në detaje përshkruan brutalisht tmerret e luftës, nga vdekja dhe dëmtimi ndaj terrorit dhe frikës.

 

Filmi u filmua në Curracloe të Irlandës dhe producenti i njohur Mark Huffam zbuloi në vitin 2006 se edhe pse u deshën 15 ditë për të filmuar, dhe 11 javë u deshën për t'u përgatitur.

 

Huffam zbuloi se si u përdorën amputantë në vendngjarje për të ndihmuar në krijimin e efekteve speciale. "Ne kemi pasur diku midis 20 dhe 30 amputues që kanë punuar me ne, duke krijuar skena shumë realiste ku disa kan thënë se duhet të përdorim efektet për tu dukur sikur ushtarët po humbnin gjymtyrët.

 

“Disa mund të thonë se kjo ishte një qasje e pandjeshme, por ata të gjithë e bënë me entuziazëm të madh ", tha ai.

 

"Dhe nëse nuk do të ishte për Armatën Irlandeze dhe FCA, kjo nuk do të kishte ndodhur asnjëherë, sepse duke përdorur djemtë që dinë të mbajnë një armë të vërtetë, të vrapojnë, dhe të veshin një uniformë e bën atë të duket kaq e vërtetë".

Leave a comment