Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Çun Lajçi

Friday, 11 May 2018 12:51

cunlajqi

Çun Lajçi ka lindur 18.12.1946 në Drelaj të Rugovës. Shkollën tetëvjeçare e kreu në Drelaj, normalen në Prizren dhe shkollën e Lartë Pedagogjike-Dramën në Prishtinë.

Me 43 vite karriere mbi supe, Çun Lajçi, vazhdon ta ketë pjesë të jetës aktrimin. Së bashku me të tjerët, ai i pwrket brezit qe shënuan teatrin duke e bërë një artë fisnik dhe më një mision të madh.

 

Ai gjithsesi, mbetet njëri nga aktorët më të gjithanshëm dhe më të adhuruar nga dashamirët e këtij arti suprem. Çuni i skenës dikur, tashmë është bërë një Orfe i kësaj skene.

 

Çun Lajçi, ose Çun Alia Lajçi, është një muzikant, autor, aktor i teatrit, aktor i filmit, mësues i dramës dhe aktivist shqiptar. Ai është i famshëm për recitimin e Malit të Lutës (Lahuta e Malsisë).

 

Ai është gjithashtu një lojtar lahute. Lajçi ka luajtur mbi 200 role dhe ka qenë në 30 filma artistik. Në festivalin e teatrit “Prishtina Fest” u shpall aktori më i mirë me shfaqjen “Hëna prej letre” në regji të Fadil Hysës. Nga ministria e kulturës mori çmimin e karrierës. Gjithashtu nga presidenca e Shqipërisë ka marr çmimin e “Naim Frashërit”. Ka botuar dy përmbledhje poezish “Zjarr i pashuar” dhe “Fjalës nesër i bëhet vonë”.

 

Në vitin 1970 ai punoi si aktor në teatrin e qytetit të Prishtinës. Çun Lajçi është një aktivist dhe lahutor i pasionuar dhe ka lëshuar shumë video dhe këngë ku dramatizon ngjarje të ndryshme politike dhe historike në interesat kombëtare shqiptare. Ai ka lëshuar shumë recitale të Lahuta e Malsis.

 

Në dhjetor 2017, media shqiptare raportoi se vajza e tij, Bubulina Lajçi, kishte vdekur nga një mbidozë. Vajza vdiq në krahët e nënës tha ai. Në një transmetim, Lajçi tha se kishte qenë i varfër për një kohë të gjatë dhe kishte vështirësi për të mbështetur familjen e tij. Ai mori një banesë nga Josip Bros Tito gjatë kohës së Jugosllavisë së lashtë për të cilën ai shprehu mirënjohje nëpërmjet një kompanie ndërtimi të sponsorizuar nga programi.