Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Iphone juaj në vitin 2018 do të jetë më i ngadalshëm se telefonat Android

Friday, 27 July 2018 14:35

screen shot 2018 02 28 at 10 11 24 pm copy

Apple duket se po bën disa ndryshime të mëdha në chipat e iPhonet e ardhshme - dhe kjo mund të nënkuptojë që shkarkimet e iPhone tuaj të ardhshëm janë më të ngadalshme se pajisjet rivale të Android.

Qualcomm, një furnizues i madh i chipit 4G për smartphones, tha të mërkurën se nuk pret të japë modem për çdo iPhone të ardhshëm.

 

"Ne besojmë se Apple ka ndërmend të përdorë vetëm modemët e konkurrentëve tanë në vend të modemeve tona në lansimin e ardhshëm të iPhone", tha shefi financiar i Qualcomm, George Davis.

 

Cristiano Amon, kreu i biznesit të çipit të Qualcomm, vuri në dukje se kjo nuk do të thotë se Qualcomm ka humbur biznesin e Apple përgjithmonë, por tani për tani.

 


"Kjo është një industri shumë dinamike," tha ai. "Nëse mundësia paraqitet, mendoj se do të jemi furnizues i Apple".

 

Apple dhe Qualcomm kanë luftuar për patentat që nga fillimi i vitit 2017. Qualcomm ka furnizuar të gjitha modemët për iPhone, por Apple tani përdor chipet 4G nga Intel në rreth gjysmën e telefonave të saj - veçanërisht atyre që konkurrojnë në rrjetet AT & T dhe T-Mobile. Ky veprim i dha Apple më shumë në betejën e saj me Qualcomm, por ajo është kritikuar për dëmtimin e konsumatorëve duke kufizuar shpejtësinë e rrjetit të tyre.

 

Qualcomm nuk tha se cila kompani do të furnizojë modemet për iPhonet tjetër, por besohet të jetë Intel.

 

Masa e dukshme e Apple në burimin e çipave të saj nga një furnizues mund të ketë implikime të mëdha për iPhone tuaj të ardhshëm.


Testet e shpejtësisë kanë treguar se smartphones të kualifikuar nga Qualcomm janë në gjendje të shpejtojnë shpejtësinë e rrjetit sesa pajisjet që kalojnë në procesorë Intel.

 

"Qualcomm do të jetë modeli më i mirë 4G dhe 5G për një kohë të gjatë, kështu që tani është koha e tij për krijuesit e Android, dhe QC dhe transportuesit celularë, për të filluar zhurmën në këtë", ka analizuar analisti i kërkimit Shrout Ryan Shrout.

Leave a comment