Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on your:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Mund ti keni “Periodat” gjatë periudhës së shtatzënisë

Saturday, 28 July 2018 11:58

205780e9f22c4fc

Gjatë “periodave”, mitra e hedh rreshtin që ka ndërtuar në rast të shtatzënisë. Ndërsa një grua mund të përjetojë gjakderdhje në mitër gjatë shtatzënisë, nuk do të jetë për shkak të një periode.


Marrim një vështrim në thellësi të menstruacioneve dhe shtatzënisë dhe diskutojmë shkaqet e tjera të mundshme të gjakderdhjes gjatë shtatzënisë.

 


Kur një grua është shtatzënë, ajo nuk vazhdon të ovulojë dhe nuk do të ketë një periudhë. Menstruacioni ndodh vetëm kur një person nuk është shtatzënë.

 

Megjithëse është e mundur për gratë të përjetojnë disa gjakderdhje gjatë shtatzënisë, kjo nuk do të jetë për shkak të ciklit të tyre menstrual.

 

Disa gra gjithashtu nuk kanë ndonjë periodë gjatë dhënies së gjirit. Megjithatë, ata ende mund të fillojnë të ovulojnë përsëri së shpejti pas lindjes. Prandaj, mjekët mund të rekomandojnë një formë të kontrollit të lindjes, ndërsa një grua po ushqehet me gji nëse nuk dëshiron të mbesë.

 

Cikli menstrual ndodh për të lehtësuar shtatzëninë. Cikli fillon ditën e parë të periudhës së një personi dhe përfundon ditën e parë të periudhës së ardhshme.

 

Ovulacioni, kur vezoret lëshojnë një vezë, shfaqen në mes të rrugës përmes ciklit.

 

Një vezë është e zbatueshme vetëm rreth 12-24 orë pasi një grua ovulon. Nëse qelizat e spermës janë të pranishme dhe janë në gjendje të fekondojnë vezën, veza do të implantohet në mitër, duke rezultuar në shtatzani.

 

Nëse nuk ka fekondim, menstruacionet do të ndodhin dhe trupi do të hedhë rreshtin e mitrës në mënyrë që të fillojë të bëjë një të re për ciklin e ardhshëm.

 

Edhe pse një grua nuk do të ketë një perioda kur ajo është shtatzënë, ajo ende mund të përjetojë disa gjakderdhje.

 

Ndërsa gjakderdhja nuk është domosdoshmërisht një shenjë e një problemi themelor, është thelbësore të kuptoni shkaqet e mundshme dhe të dini kur të flisni me një mjek.

Leave a comment