Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Tuesday, 14 August 2018 12:36

Nese keni shtrëngimi të dobët të duarve mund të keni probleme shëndetësore

duart 14

Adoleshentët që kanë shtrëngimin e dobët të duarve mund të vuajnë nga diabeti dhe sëmundjet e zemrës më vonë gjatë jetës.

Shkencëtarët kanë deklaruar edhe pse fëmijët duhet të merren me aktivitete fizike dhe ushqehen me dietë të shëndetshme, po mungon vëmendja në ruajtjen e forcës së muskujve.

 

Një studim i realizuar nga Universiteti Baylor ka treguar se vajzat dhe djemtë të cilët kishin shtrëngimin e duarve më të dobët kanë gjasë për tre herë më shumë që të kenë probleme shëndetësore më vonë.

 

Për dekada forca e shtrëngimit ka qenë indikator i mirë për shëndet të mirë tek personat në moshë, ndërsa studimi i ri tregon se forca e shtrëngimit tek adoleshentet mund te shërbejë për parashikimin e përkeqësimit të shëndetit në të ardhmen.