Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 23 August 2018 12:32

Pse u ndaluan Huawei dhe ZTE në këtë shtet?

Huawei 23

Gjigandët kinezë të teknologjisë Huawei dhe ZTE janë ndaluar të ofrojnë pajisje për rrjetin celular 5G të Australisë, për shkak të shqetësimeve të sigurisë kombëtare.

Vitin e kaluar, qeveria e Australisë solli rregulla që kërkojnë nga kompanitë e telekomunikacionit që të sigurojnë se mbrojnë rrjetet nga ndërhyrjet ose qasjet e paautorizuara që mund të kërcënojnë sigurinë kombëtare.

 

Të njëjtin veprim më parë e bëri edhe Amerika pas paralajmërimeve nga FBI E CIA se këto dy kompani janë kërcënim spiunazhi nëpërmjet telefonëve të tyre.