Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Friday, 14 September 2018 12:08

Pse nuk duhet ti lani shpesh duart?

duart 14

Ajo që kemi mësuar që në fëmijëri është se duart duhen larë gjithmonë para se të ulemi në tryezë, pasi kemi ngrënë, pasi kemi prekur një papastërti apo kemi vizituar një vend etj.

Por a e dini se nga studimet e fundit rezulton se larja e shpeshtë e duarve mund të na sëmura?

 

Pra sipas tij, ne duhet ta shmangim larjen e shpeshtë të duarve sepse kjo mund të ulë rezistencën tonë ndaj baktereve.

 

Bakteret e shëndetshme qëndrojnë në lëkurën tonë. Kur lind një bakter, të tjerë hyjnë në lëkurë dhe nuk largohen.

 

Gjithashtu larja dëmton lëkurën dhe e bën një njeri më të prekshëm ndaj sëmundjeve pasi largohen vajrat e shëndetshëm që prodhohen vetvetiu. Paralajmërimet tregojnë të bëjmë kujdes me higjienën e tepruar, por jo të justifikohemi nëse ulemi në tavolinë pa larë duart.