Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Lidhja mes Vitamines D dhe migrenës

Thursday, 27 September 2018 12:06

vitamina d

Marrja e një shtojce të përditshme të vitaminës D mund të zvogëlojë numrin e sulmeve të migrenës në mënyrë dramatike, sipas rezultateve të një studimi të ri.

Vitamina D quhet “vitamina e diellit” sepse prodhohet në lëkurë pas ekspozimit ndaj diellit.

 

Trajtimi pothuajse përgjysmoi sulmet e pacientëve që vuajnë nga kjo sëmundje gjatë një studimi gjashtë mujor- duke bërë që sulmet e migrenës të reduktohen nga 6 në 3 herë në muaj.