Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Çka rrezikoni nëse humbi shpejtë peshë

Wednesday, 03 October 2018 12:11

pesha

Humbja e peshës mund të jetë shumë inspiruese dhe motivuese në të njëjtën kohë. Por për rezultate të shpejta shpesh njerëzit provojnë dieta ekstreme, stërvitjen intensive ose ndryshojnë krejtësisht mënyrën e të ushqyerit. Megjithatë duhet ditur dhe ana tjetër e medaljes se humbja e shpejtë e peshës është shumë e rrezikshme.

Sipas doktorëve nëse humbi 1 kilogramë në javë është e shëndetshme, por në të kundërt duhet të bëni kujdes.

 

Studimet kanë provuar se njerëzit që humbasin peshë shumë shpejt e rifitojnë atë sërish pas një viti. Gjithashtu nëse nuk humbni peshë shumë shpejt, nuk do të keni probleme me shëndetin.

 

Humbja e shpejtë e kilogramëve do të shkaktojë ulje të nivelit të glukozës në gjak, gurë në tëmth, mungesë të vitaminave dhe mineraleve në trup, imunitet të dobët dhe mungesë energjie.