Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Pse prekemi nga ankthi?

Monday, 08 October 2018 12:29

ankthi

Ne jetojmë në një botë stresuese- dhe një që na bën gjithnjë e më të shqetësuar. Punonjës më shumë se kurrë më parë raportojnë për ndjenjat e ankthit dhe depresionit, ndërsa një në gjashtë fëmijë përjetojnë një gjendje ankthi në një pikë në jetën e tyre.

Në gusht të këtij viti, Barnes &Noble, shitësi më i madh i librit në SHBA, njoftoi një rritje të madhe në shitjen e librave rreth ankthit, një rritje prej 25 për qind nga qershori i vitit 2017.

 

Tani, hulumtimet e autorizuara nga Healthspan kanë zbuluar se më shumë se 40 për qind e njerëzve besojnë se vuajnë nga ankthi, me më shumë se 20 për qind duke thënë se ata janë më të shqetësuar tani se sa ishin pesë vjet më parë.

 

Sondazhi i 2 mijë të rriturve zbuloi se 62 për qind e njerëzve besojnë se jeta po bëhet gjithnjë e më e nxitshme për ankthin. Mesatarisht të rritur vlerësuan nivelet e ankthit të tyre në pothuajse tre nga pesë, me pesë prej tyre shumë të rënda.

 

Për më tepër, anketa zbuloi se 57 për qind prej nesh janë bërë më të shqetësuar për shëndetin e tyre në vitet e fundit, ndërsa 36 për qind shqetësohen më shumë për gjumin jo të rregullt.

 

Financat u renditen të dytat, e 54 për qind të atyre që u anketuan duke thënë se ata janë bërë më të shqetësuar për paratë në pesë vitet e fundit.