Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    [email protected]       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  

Pse mund të ndodh një pandemi vdekjeprurëse?

Wednesday, 10 October 2018 12:29

pandemi

Rritja e niveleve të obezitetit dhe rezistencës ndaj antibiotikëve mund të nxisë një pandemi të gripit në të ardhmen, ka paralajmëruar një studim i ri.

Hulumtuesit nga Instituti për Infeksione dhe Imunitet “Peter Doherty” në Australi, kanë analizuar faktorët që kishin ndikuar në pandeminë e vitit 1918, ku u infektuan 500 milionë persona ndërsa mbetën të vdekur 100 milionë.

 

Sipas këtij ekipi ndonëse bota tani është shumë më e përgatitur të ballafaqohet me ndonjë pandemi krahasuar me 100 vjet më parë, janë paraqitur sfida të reja.

 

Rritja e sëmundjeve kronike dhe infeksioneve bakteriale sekondare që nuk mund të trajtohen për shkak të rezistencës ndaj antibiotikëve, mund të nxisin një shpërthim vdekjeprurës të gripit.

 

Hulumtuesit gjithashtu kanë theksuar se në qoftë se një pandemi e tillë shpërthen sot, mund të vdesin rreth 147 milionë njerëz.