Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Monday, 27 July 2020 13:42

Dy super ushqimet që luftojnë tensionin e lartë dhe kolesterolin e keq

lemon

Pas një muaji bëni pasqyrën e gjakut dhe do të mbeteni të befasuar. Limoni dhe hudhra, a i keni ngrënë ndonjëherë të dyja bashkë? Besojnë që jo, mirëpo ekzistojnë arsye të mira përse do të duhej t’i hani!

 

Hudhra ka cilësi antibakterale, antikërpurdhore, antiinflamatore dhe antikancerogjene.

 

Veç kësaj, limoni është i pasur me vitaminën C me cilësi antioksidative, mirëpo në kombinim me limonin, ky antibiotik natyral bëhet edhe më i fuqishëm.

 

Një dobi është mirëqenia e arterieve. Kur niveli i kolesterolit të keq është shumë i lartë, ai mund të depozitohet në arteriet tona. Kjo sjell uljen e qarkullimit të gjakut dhe rrezikun e atakut kardiak.

 

Ndërsa ekzistojnë ilaçe që ulin kolesterolin e keq, një nga ushqimet natyrale që përdorim është më i preferuari. Nisur nga kjo, konsumimi më i shpeshtë i hudhrës me limonin ka përfitime të shkëlqyera.

 

Studimi, i realizuar nga shkencëtarët nga Universiteti i Shkencave Mjekësore në Iran, u krye në 112 persona me nivele të larta të yndyrës në gjak. Këta njerëz ishin të ndarë në 4 grupe.