Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       
 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Monday, 09 November 2020 12:23

Të gjitha të mirat e rrushit të zi

rrushizi

Ekstrakti i rrushit të zi është një kurë e mrekullueshme kundër sulmeve në zemër, sipas hulumtimit të fundit. Ata vërtetojnë se rrushi në formën e papërpunuar është më i shëndetshëm se çdo frutë tjetër e vjeshtës. Ka fibra në lëvozhgën dhe farat e rrushit, të cilat hiqen nga fruta kur prodhohet vera.

 

Studimet kanë treguar se këto fibra përmbajnë shumë antioksidues që ulin rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Ndryshe nga farat dhe drithërat e tjerë që janë një burim i pasur i antioksiduesve ose fibrave, rrushi i zi përmban të dyja.

 

Ekstrakti i rrushit të kuq mund të zvogëlojë presionin e gjakut dhe nivelet e kolesterolit deri në 14 për qind, dhe si një shtesë e një diete mesdhetare të bazuar në verë, vaj ulliri dhe domate, rreziku i sëmundjes së zemrës do të ulet me 50 për qind, thonë shkencëtarët.