Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Wednesday, 31 March 2021 13:41

Një nga ushqimet tuaja të preferuara mund të ulë rrezikun e sëmundjes së zemrës

popcorn heart

A e dini se nata juaj e ardhshme e filmit mund të jetë gjithashtu një fitore për zemrën tuaj? Nuk ka asnjë lidhje me filmin që po shikoni. Në vend të kësaj, gjithçka ka të bëjë me kokoshkat!

 

Kokoshkat kanë një numër përfitimesh të tjera përveç të qenit një ushqim i dashur për miliona shikues të filmave. Rezulton se janë të mbushura me ato që quhen polifenole, të cilat janë përbërje bimore që çlirojnë trupin tuaj nga radikalet e lira. 

 

Këta radikalë të lirë zakonisht sulmojnë qelizat dhe shkaktojnë dëme të gjata, madje duke rritur rrezikun e problemeve shëndetësore si kanceri dhe sëmundjet e zemrës. Sidoqoftë, jo vetëm që shkencëtarët zbuluan se njerëzit me dieta të larta në polifenole kanë 46 për qind rrezik më të ulët të sëmundjes së zemrës , por kokoshkat në të vërtetë kanë më shumë polifenole sesa frutat dhe perimet.