Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Thursday, 15 April 2021 15:24

Kjo është arsyeja befasuese që disa njerëz gjithmonë ndjehen të uritur

ushq

Po mendoni pse jeni gjithmonë të uritur – edhe pasi të keni ngrënë ushqime të bollshme? Nuk është gjithçka në kokën tuaj. Sipas një studimi të ri, kjo ka të bëjë me sheqerin tonë në gjak dhe sa ulët bie në orët pas ngrënies.

 

Hulumtimi vjen nga ZOE, një kompani që përdor testimin në shtëpi për të ndihmuar njerëzit të kuptojnë mikrobiomën e tyre dhe nevojat ushqyese në mënyrë që të mbajnë një mënyrë jetese të shëndetshme. Ekipi përbëhej nga shkencëtarë nga Shkolla Mjekësore e Harvardit, Shkolla e Shëndetit Publik Harvard TH Chan, Spitali i Përgjithshëm i Massachusetts, Universiteti i Nottingham, King’s College në Londër, Universiteti Leeds dhe Universiteti Lund në Suedi.

 

Ata vëzhguan mbi 1.000 pjesëmarrës (disa prej të cilëve ishin binjakë) dhe u dhanë secilit vaktin e njëjtë saktësisht dy herë në ditë. Ndryshe nga studimet e mëparshme që zakonisht vëzhgojnë efektin e ushqimit në sheqerin në gjak dy orë pas ngrënies, ekipi gjurmoi nivelet e glukozës së pjesëmarrësve për tre deri në katër orë pas një vakti.

 

Ata që kishin një rënie të ndjeshme të sheqerit në gjak gjithashtu kishin më shumë gjasa të hanin vaktin e tyre të dytë më shpejt, plus ishin të uritur më vonë gjatë ditës dhe konsumonin 200 deri në 300 kalori shtesë në përgjithësi sesa ata me glukozë më të vogël.

 

Studiuesit nuk panë asnjë korrelacion midis gjërave si mosha ose pesha që tregonte nëse një pjesëmarrës do të binte në kategorinë përkatëse. Edhe binjakët identikë që morën pjesë dhe, përsëri, hëngrën saktësisht të njëjtat gjëra shpesh treguan rezultate jashtëzakonisht të ndryshme.

 

Ekipi shpjegon se bëhet fjalë për “metabolizmin unik të secilit person së bashku me efektet e përditshme të ushqimeve që zgjidhni dhe nivelet e aktivitetit tuaj”. Në thelb, është provë e mëtejshme se nuk ka një qasje të vetme për të gjitha dietat dhe humbjen e peshës. Trupat tanë të gjithë reagojnë ndryshe ndaj ushqimit që hamë.