Now Playing                 Marketing                Support Centre
The Music You Love    +383(38) 240 888    valarinore@yahoo.com       

konkurs 2016

 Listen on:  android 2017 Android  iphone  iOS  
Sunday, 29 May 2022 14:55

Kur duhet të jetë vizita e parë e fëmijës tek dentisti

akkaak

Higjiena e gojës duhet të fillojë te bebet që me daljen e dhëmbit të parë, kur dhëmbi dhe mishrat e dhëmbëve duhet të pastrohen me një garzë të pastër e të lagur.

Nga fundi i vitit të parë të jetës, kur fëmija ka rreth 8 dhëmbë në gojë, ai duhet të fillojë larjen e dhëmbëve me furçë dhe me pak ujë.

Goja e fëmijës përmban miliona baktere, duke përfshirë edhe streptokokun, i cili është përgjegjës për fillimin e kariesit të dhëmbëve.

Kur një prind fut në gojën e vet lugën me të cilën ai ushqen fëmijën, rreziku shtohet, sidomos kur edhe vetë prindi ka dhëmbë të prishur.

Për këtë arsye, vizita e parë e fëmijës tek dentisti duhet të bëhet në moshën 12 muajshe.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter